Våre tjenester

Under finner du informasjon om de produktene og tjenestene vi leverer. 

Dersom du ønsker mer informasjon eller et uforpliktene tilbud kan du kontakte oss. 

Pipebeslag

Pipebeslag beskytter taket der hvor pipa går gjennom. Et dårlig tilpasset eller ødelagt pipebeslag kan gi fukt og frostskader langs hele pipeløpet. Velg riktig type, farge og materiale når du skal velge pipebeslag.
Det finnes mange forskjellige farger, materialer og typer pipebeslag. Vi skiller hovedsakelig mellom to typer:
Hel kledning av pipen

Dette er et pipebeslag som dekker det meste av pipa og beskytter veldig godt mot vær og vind. Den må spesiallages til hver pipe og passer godt om pipa er i litt dårlig stand. En helkledning av pipa vil kreve mindre vedlikehold og holde pipa beskyttet i mange år.
Pipebeslag ved foten

Den vanligste typen pipebeslag er å kun dekke foten av pipa. Vi anbefaler å kombinere pipebeslag ved foten av pipa med pipehatter.

På vårt verksted produserer vi et utvalg takhetter og skorsteinshetter av forskjellig type. Disse fås i forskjellige farger og med lang garanti. Vi hjelper deg gjerne å velge ut det beslaget som passer best til din pipe. Pipebeslag i værbestandig materiale, tilpasses pipens form og etter kundens ønske.

Ta kontakt for et prisoverslag, så finner vi ut sammen om hva som er den beste løsningen for Deres tak !

Blikkenslagerarbeid

Nedenfor er noen av tjenestene vi tar på oss innen blikkenslagerarbeid…

– Montering av beslag
– Lekkasje i taket
– Beslå pipe
– Fasade
– Taksikring
– Snøfanger
– Bly på pipe

Ta kontakt for et prisoverslag, så finner vi ut sammen om hva som er den beste løsningen for Deres tak !

Pipeplattformer

Bergen Tak og Vedlikehold AS produserer og monterer pipehatter, luftehatter, mønekammer, takfotbeslag, vindskibeslag, gesimsbeslag, vindus-beslag, røykrør, ytterveggskapper, ovns-beslag, snø-sikring og mye mer.

Vi leverer og monterer takrenner, ståltak, sarnafil, snøsikringer, feieplattform, takstiger osv.

Ta kontakt for et prisoverslag, så finner vi ut sammen om hva som er den beste løsningen for Deres tak!

Taksikring

Bergen Tak og Vedlikehold AS leverer, tilpasser og monterer takstiger, feieplattformer, snø fangere og annet taksikringsutstyr fra forskjellige produsenter.

Taksikring og snøfangere for optimal sikkerhet på tak og bakke.
Taksikring er viktig av mange årsaker og Bergen Tak og Vedlikehold AS har lang erfaring med alt innen sikring av tak. Dette gjelder både utforming og montering av utstyr for å sikre ditt tak slik at det blir trygt for de som ferdes på taket og rundt taket.

Snøfanger er utstyr konstruert for å forhindre snø og is fra å rase fra taket, mens taksikringsutstyr favner om takstiger, stigetrinn, sikringsline-kroker og forskjellige plattformer (for eks feieplatå eller takbro) som skal gjøre arbeid og ferdsel på tak så trygt som overhodet mulig.

Vi har godt innarbeidede rutiner som sikrer høy effektivitet, samt topp utførelse og kvalitet på arbeidet. Vi er alltid opptatt av å levere god kvalitet gjennom hele oppdraget. Vi følger tett opp fra befaring og tilbud med pris, til oppstart og gjennomføring av jobben.

Vintervedlikehold

Snø måking av hyttetak, fortau etc.

Trenger du hjelp til å måke klart før du kommer til hytta, eller kanskje ikke ha muligheten til å måke oppkjørsel og forran trapp selv. Vi er her for Deg!
Vi tilbyr maskinell måking med traktor, vi benytter enten fres, skjær eller skuff. 
Vi tilbyr også alle typer manuell snømåking, tak, terrasser, inngangspartier og eller der du ellers skulle trenger å få vekk snøen
Vi tilbyr sesongkontrakter for private, næring eller kommunalt.

Rens av takrenner og nedløp

Hver høst bør man sørge for en rens av takrenner og nedløpsrør. Man bør gjøre dette om høsten, fordi løv og barnåler som faller av trær ofte blåser opp eller faller ned på taket. Med litt vanlig høstregn finner dette veien ned i takrennene, og plugger igjen de naturlige veiene for vann fra regn og snøsmelting.

Når vannet fra høst regn og snøsmelting ikke kommer ut den veien, finner det andre veier, som for eksempel inn i huset. Som hus- eller bygningseier er det lite ønskelig med lekkasje fra taket, og de færreste forsikringsselskapene vil dekke reparasjonen av slike vannlekkasjer.

Ta kontakt for et prisoverslag, så finner vi ut sammen om hva som er den beste løsningen for Dere  

Takrenner og nedløp

Vi leverer, monterer og fikser takrenner og nedløp fra de fleste produsenter. Typiske materialer er lakkert aluminium, lakkert stål, sink, kobber og rustfritt.

 Aluminium
Renner og nedløp kan leveres lakkert, dersom det er aktuelt med farge på renna. Den ubehandla aluminiums renna kan også males. Men aluminium trenger faktisk ingen overflatebehandling, da dette materialet selv bygger opp et beskyttende oksydbelegg mot korrosjon.
Det er denne prosessen som etter noen år gir den matte, patinerte sølvfargen. I enkelte distrikt blir blank aluminium godkjent og foretrukket ved restaurering av gamle bygninger som hadde sinktakrenner tidligere. Ved kapping eller andre «sårskader», reparerer aluminiums renna seg praktisk talt selv…!
Aluminiums renna er et velprøvd takrennesystem som i tillegg til god, brukervennlig design også er enestående når det gjelder holdbarhet og styrke.
Spesielle farger til prosjekter kan også leveres mot et tillegg i pris.

 Stål
Vann er hardt. Bare en dråpe kan alene hule ut en sten. Derfor er stål takrenner produsert i kvalitetssterk, varmforsinket stål. For å øke levetiden ytterligere, belegges stålet med et dobbeltsidig lag Hard Coat Glossy som er et ekstremt motstandsdyktig tosjikts belegg. Stål takrenner tåler årstidenes prøvelser med regn, snø, is og smeltevann. Det eneste du behøver å gjøre, er å rense takrennene for løv og tilsvarende avfall en gang iblant. Da renner vannet akkurat som du vil. År etter år.

 Kobber
Kobber er eksklusivt og unikt. Det får med tiden en flott irrgrønne farge. Irr- overflaten gir samtidig kobberet god beskyttelse og lang levetid. På grunn av at kobberet er veldig værbestandig kan det også settes opp i kystområder.

 Sink
Zink er et naturlig materiale og patineres gradvis. Rennetypene fås med 3 forskjellige overflater: ZINC NATUR (blank zink), QUARTZ-ZINC, og ANTHRA-ZINC. De 3 overflatene kan med deres farger fremheve kontraster, samle helhetsinntrykket og styrke både utseende og tyngde i arkitekturen. Med de mange muligheter, er det skapt sikkerhet for å finne en helt personlig løsning i særklasse.

Ta kontakt for et prisoverslag, så finner vi ut sammen om hva som er den beste løsningen for Dere

Serviceavtale

Når du inngår en serviceavtale med Bergen Tak og Vedlikehold AS , så kan du være trygg på at ditt tak er i de beste hender.

Vi står for tilsyn, oppfølging og vedlikehold av alle typer tak. Her i Bergen får vi hvert år mellom 2200 og 3000 mm nedbør. Enkelt forklart, så får alle tak i Bergen levert opptil 3000 liter med vann pr kvadratmeter hvert eneste år.

Du sparer enorme summer på å vedlikeholde taket ditt, fremfor å måtte reparere skadene når uhellet har vært ute.

Med en serviceavtale fra Bergen Tak og Vedlikehold AS , så gir du deg selv den beste gaven du kan få – trygghet.

Ta kontakt med oss for en gratis befaring og et uforpliktende tilbud. Vi tar vare på taket ditt!

Våre samarbeidspartnere